Det ketogene dietten brukes ikke bare for spesifikke helseproblemer eller på grunn av ønsket om å forbedre trivsel, men også på grunn av effektiviteten i vekttapsprosessen. Mange overvektige mennesker foretrekker å gi opp sukker og kjempe for figuren i drømmene sine. Vekttap i et ketogent diett er forbundet med to problemer: å bringe kroppen til en tilstand av ketose og kalori mangel. Ved å følge antagelser kan du gå ned i vekt fra 0,5-1 kg per uke, det vil si så mye som er nyttig for menneskekroppen

Den ketogene dietten og slanking

Formålet med ketogen diett er å bringe kroppen inn i en tilstand av ketose og bevare den. Dette gjør at kroppen kan få energi fra lagrede fettstoffer, og ikke fra sukker (glukose). For å oppnå denne tilstanden er det nødvendig å redusere karbohydrater som forbrukes, som skal være 5-10% av det daglige kaloribehovet. Det ketogene dietten er restriktivt – du kan bruke foreskrevet mat på den. Det er også mangfoldig fordi de tillatte produktene kan gjøres opp på hundrevis av måter. Keto gir effektivt og fremfor alt sunt vekttap. For folk som sliter med å være overvektige, har dette en positiv effekt på problemer med diabetes, blodtrykk eller for høyt kolesterol. Det er ment både for personer med fedme og for de som ønsker å ta vare på helsen, og minimere risikoen for kroniske sykdommer. Takket være ketogen dietten har tusenvis av mennesker over hele verden gått ned i vekt, og takket være hvordan det har påvirket kroppen, bruker de det også etter å ha fullført reduksjonstrinnet.

Prinsipper for ketogen diett

Et ketogent diett er en måte å spise som innebærer å øke mengden fett mens du begrenser karbohydratinntaket. For at den skal være effektiv og ikke utgjøre en fare for kroppen, bør den imidlertid kun utføres under tilsyn av en lege og en ernæringsfysiolog.

Forutsetningene for et ketogent diett er hovedsakelig basert på forbruk av tilstrekkelige mengder fett, karbohydrater og proteiner. I standard daglig diett av de fleste av oss utgjør karbohydrater 50%, proteiner-15% og fett-35%. alle rettene spist.

I ketogen diett er disse proporsjonene diametralt forskjellige. Det ketogene dietten innebærer å spise retter der så mye som 80-90%. de utgjør fett, og resten, det vil si 10-20 prosent. karbohydrater og protein. For folk som ikke er på diett, er karbohydrater den viktigste energikilden. Det er få karbohydrater i kroppene til mennesker på et ketogent diett, så energikilden er utilstrekkelig. Dermed begynner kroppen å lete etter alternative kilder, som er fett.

Det er en såkalt ketose, det vil si prosessen med fettbrudd. Som et resultat er konsentrasjonen av ketonlegemer i blodet mye høyere enn konsentrasjonen av glukose. Med en tilstrekkelig lav mengde karbohydrater undertrykkes følelsen av sult. Den vokser når det er for mange karbohydrater i ketogen diett. Derfor bør ernæringsplanen konsulteres med en spesialist og foregå av passende forskning.

Fordelene med en ketogen diett

Den utvilsomt fordelen med ketogen dietten er at vi i de første 2-3 månedene av bruken føler oss lette, vi er fulle av energi, vårt velvære forbedres. Hovedmålet med ketogen diett er vekttap-og faktisk, restriktiv overholdelse av diettregler gjør vekten veldig dynamisk.

Siden bruken av glukose som energikilde er begrenset, brukes den av nervesystemet. Dermed er det en reduksjon i mengden glykogen, det vil si et flerlag bestående av individuelle glukosepartikler. Redusere mengden glykogen fører også til en reduksjon i mengden vann som glykogen bundet i musklene. Som et resultat faller kroppsvekten vår.

Med god grunn er det ketogene dietten også anbefalt for pasienter med epilepsi, spesielt barn som sliter med stoffresistent epilepsi. Indikasjonen for bruk av et ketogent diett av helsehensyn er også:

Det er ikke fullt kjent hvorfor ketogen diett påvirker reduksjonen av klager og hyppigheten av anfall. Eksperter mistenker at dette kan skyldes at ketonlegemer beskytter nerveceller fra frie radikale angrep.

Blant fordelene med ketogen diett er ofte nevnt som bidrar til å bekjempe insulinresistens, regulerer insulinsekresjon, begrenser cravings for søtsaker, gir en følelse av fylde i lang tid, reduserer hevelse og bidrar til å kvitte seg med fordøyelsessykdommer som oppblåsthet.

Ulemper med ketogen diett

Selv om det ketogene dietten er svært effektivt når det gjelder vekttap, kan det ikke brukes av noen på grunn av dets potensielle bivirkninger. Til tross for den første injeksjonen av energi, forbedret velvære og en følelse av lyshet, etter ca. Etter 2-3 måneder går alt bort. Det er fordøyelsesproblemer, redusert energi, tretthet, problemer med konsentrasjon, konstant ønske om søtsaker og ubehagelig kropps lukt.

En stor mengde fett i kostholdet kan føre til dysregulering av tarmmotilitet og konstant smerte i underlivet. Ofte klager folk som er på ketogen diett på hyppig urin. Etter en lang periode med bruk av dietten, kan urolithiasis og en økning i urinsyre utvikles.

Ketogen diett bør absolutt ikke brukes til personer med nyre -, lever-og bukspyttkjertel sykdommer, samt med en belastning på metabolismen av ketonlegemer. Mange eksperter mener også at keto dietten kan påvirke kroppens endokrine system negativt.

Hva skal jeg spise i det ketogene kostholdet?

I et ketogent diett er ekvivalenten med å holde de riktige proporsjonene av fett, karbohydrater og proteiner hvilke matvarer vi bruker. Mengden næringsstoffer bør være fornøyd med høyverdige produkter av høy kvalitet. Det er fett som er hovedkilden til kalorier, så det er spesielt verdt å ta vare på kvaliteten.

Hovedregelen som vi bør følge når vi velger fett som forbrukes under en diett, er at de skal være matvarer med høyt fettinnhold, men behandles så lite som mulig. La oss velge mettet fett (smør, lard, kokosnøttolje) og enumettede fettstoffer (nøtter, avokado, smør). Men hva med flerumettede fettstoffer? Hvis de er av animalsk opprinnelse,for eksempel i fet fisk-hvordan skal de spises. Men hvis de finnes i bearbeidede matvarer som margarin, er det best å unngå dem. Så, hva skal være på listen over fettstoffer?

Protein i et ketogent diett bør komme fra kjøtt. Den grunnleggende regelen om animalsk protein som forbrukes på et ketogent diett er at jo mer protein kjøtt har, desto mindre bør vi spise det. Det må huskes at det må være kjøtt av god kvalitet hentet fra påviste valg. Det samme prinsippet gjelder egg-på denne måten vil vi unngå stoffer som byrder kroppen vår.

Når det gjelder karbohydrater i ketogen diett, bør de hovedsakelig komme fra frukt og grønnsaker. Den grunnleggende regelen i deres tilfelle er at jo mer karbohydrater i grønnsaker og frukt, jo mindre av dem bør vi spise. Vi bør velge grønnsaker med så lite sukker som mulig, helst grønn, vokser over bakken.

I motsetning til utseendet er listen over produkter tillatt på ketogen diett veldig rik og lar deg lage et utvalg av retter. Matvarer tillatt på ketogen diett inkluderer:

Hva bør man ikke spise på en ketogen diett?

Når du bestemmer menyen i et ketogent diett, er det nødvendig å ta hensyn til ikke bare matvarer som kan spises, men også de som er strengt forbudt. Disse inkluderer:

Ketogen diett – effekter

Effektene av ketogen diett forårsaker et merkbart vekttap-men vekttapet avhenger av individuell predisponering og innledende vekt.

Samtidig er det verdt å vite at i den første fasen av å bruke dietten, kan mange bivirkninger oppstå, m.in . svimmelhet, sløvhet eller forstoppelse. Etter noen uker forsvinner slike symptomer så snart kroppen bytter til en ny diett. Men hvis de negative effektene av dietten ikke går bort, bør du slutte å bruke den og konsultere en lege så snart som mulig, hvem vil definitivt foreskrive blod og urintester.

Hvis du planlegger å starte en diett, kan vekt være en nyttig enhet. Noen vekter tillater ikke bare å kontrollere vekten, men også å analysere kroppssammensetning.

Bibliografi:

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/should-you-try-the-keto-diet
https://www.rush.edu/news/keto-diet-right-you
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499830/


ketogen diett, ketogene slankepiller, ketogene diettprinsipper, defekter ketogen diett, anmeldelser av ketogen diett, ketogene diettoppskrifter, ketogen diett hva du skal spise, ketogen diett hva du ikke skal spise, slanking på en keto-diett, ketogene kosttilskudd, ketogene produkter, ketogene produkter hvor du kan kjøpe, slankepiller, raskt vekttap, diett for raskt vekttap, hvordan gå ned i vekt raskt, ketogen diett for nybegynnere, ketogen diett for idrettsutøvere, ketogen diett for vegetarianere, ketogen diett forbudte produkter, ketogene dietteffekter, ketogen diett bivirkninger, ketogen diett hvor mye koster det, ketogen diett hvor mye vekt kan du gå ned, ketogen diettmeny

ketogenní dieta ketogene diät ketogen diæt ketogeenne dieet dieta cetogénica ketogeeninen ruokavalio régime cétogène κετογονική δίαιτα ketogén diéta dieta chetogenica ketogeninė dieta ketogēna diēta ketogeen dieet ketogen diett dieta cetogênica dieta ketogenă ketogen diet ketogénna diéta