Het ketogene dieet wordt niet alleen gebruikt voor specifieke gezondheidsproblemen of vanwege de wens om het welzijn te verbeteren, maar ook vanwege de effectiviteit ervan in het proces van gewichtsverlies. Veel mensen met overgewicht geven de voorkeur aan suiker en vechten voor de figuur van hun dromen. Gewichtsverlies in een ketogeen dieet wordt geassocieerd met twee problemen: het brengen van het lichaam in een staat van ketose en calorie-deficiëntie. Vasthouden aan veronderstellingen, kunt u gewicht verliezen van 0,5-1 kg per week, dat wil zeggen, zoveel als nuttig is voor het menselijk lichaam

Het ketogeen dieet en afvallen

Het doel van het ketogene dieet is om het lichaam in een staat van ketose te brengen en het te behouden. Hierdoor kan het lichaam energie uit opgeslagen vetten krijgen, en niet uit suiker (glucose). Om deze toestand te bereiken, is het noodzakelijk om de geconsumeerde koolhydraten te verminderen, wat 5-10% van de dagelijkse caloriebehoefte moet zijn. Het ketogene dieet is beperkend-u kunt voorgeschreven voedingsmiddelen erop gebruiken. Het is ook divers omdat de toegestane producten kunnen worden gemaakt op honderden manieren. Keto zorgt voor effectief en vooral gezond gewichtsverlies. Voor mensen die worstelen met overgewicht, heeft dit een positief effect op problemen met diabetes, bloeddruk of een te hoog cholesterol. Het is zowel bedoeld voor mensen met obesitas als voor degenen die voor hun gezondheid willen zorgen, waardoor het risico op chronische ziekten wordt geminimaliseerd. Dankzij het ketogene dieet hebben duizenden mensen over de hele wereld gewicht verloren en dankzij hoe het hun lichaam heeft beïnvloed, gebruiken ze het ook na het voltooien van de reductiefase.

Principes van het ketogeen dieet

Een ketogeen dieet is een manier van eten die het verhogen van de hoeveelheid vet impliceert terwijl het beperken van koolhydraatopname. Om echter effectief te zijn en geen gevaar voor het lichaam te vormen, moet het alleen worden uitgevoerd onder toezicht van een arts en een voedingsdeskundige.

De voorwaarden voor een ketogeen dieet zijn voornamelijk gebaseerd op de consumptie van voldoende hoeveelheden vetten, koolhydraten en eiwitten. In de standaard dagelijkse voeding van de meesten van ons, koolhydraten maken 50%, eiwitten-15%, en vetten-35%. alle borden opgegeten.

In het ketogene dieet zijn deze verhoudingen diametraal verschillend. Het ketogene dieet omvat het eten van gerechten waarbij maar liefst 80-90%. ze maken vetten, en de rest, dat is, 10-20 procent. koolhydraten en eiwitten. Voor mensen die niet op dieet zijn, zijn koolhydraten de belangrijkste energiebron. Er zijn weinig koolhydraten in het lichaam van mensen met een ketogeen dieet, dus de energiebron is onvoldoende. Zo begint het lichaam te zoeken naar alternatieve bronnen, die vetten zijn.

Er is een zogenaamde ketose, dat wil zeggen het proces van vetafbraak. Hierdoor is de concentratie van ketonlichamen in het bloed veel hoger dan de concentratie van glucose. Bij een voldoende lage hoeveelheid koolhydraten wordt het hongergevoel onderdrukt. Het groeit wanneer er te veel koolhydraten in het ketogene dieet. Daarom moet het voedingsplan worden geraadpleegd met een specialist en worden voorafgegaan door passend onderzoek.

De voordelen van een ketogeen dieet

Het onbetwiste voordeel van het ketogene dieet is dat we ons de eerste 2-3 maanden van het gebruik licht in het hoofd voelen, we vol energie zijn, ons welzijn verbetert. Het belangrijkste doel van het ketogene dieet is gewichtsverlies – en inderdaad, restrictieve naleving van dieetregels maakt gewicht zeer dynamisch.

Omdat het gebruik van glucose als energiebron beperkt is, wordt het gebruikt door het zenuwstelsel. Er is dus een afname van de hoeveelheid glycogeen, dat wil zeggen een meerlaags bestaande uit individuele glucosedeeltjes. Het verminderen van de hoeveelheid glycogeen leidt ook tot een afname van de hoeveelheid water die glycogeen bindt in de spieren. Als gevolg daarvan daalt ons lichaamsgewicht.

Om een goede reden wordt het ketogene dieet ook aanbevolen voor patiënten met epilepsie, vooral kinderen die worstelen met resistente epilepsie. De indicatie voor het gebruik van een ketogeen dieet om gezondheidsredenen is ook:

Het is niet volledig bekend waarom het ketogene dieet de vermindering van klachten en de frequentie van aanvallen beïnvloedt. Deskundigen vermoeden dat dit te wijten kan zijn aan het feit dat ketonlichamen beschermen zenuwcellen tegen vrije radicalen aanval.

Onder de voordelen van het ketogene dieet worden vaak genoemd als het helpen om insulineresistentie te bestrijden, regelt insulinesecretie, beperkt hunkeren naar snoep, biedt een gevoel van volheid voor een lange tijd, vermindert zwelling en helpt om zich te ontdoen van spijsverteringsziekten zoals een opgeblazen gevoel.

Nadelen van het ketogeen dieet

Hoewel het ketogene dieet zeer effectief is als het gaat om gewichtsverlies, kan het niet door iedereen vanwege zijn potentiële bijwerkingen worden gebruikt. Ondanks de eerste injectie van energie, verbeterde welzijn en een gevoel van lichtheid, na ca. Na 2-3 maanden gaat alles weg. Er zijn spijsverteringsproblemen, verminderde energie, vermoeidheid, concentratieproblemen, constant verlangen naar snoep en onaangename lichaamsgeur.

Een grote hoeveelheid vet in het dieet kan leiden tot dysregulatie van de intestinale motiliteit en constante pijn in de onderbuik. Vaak klagen mensen die een ketogeen dieet volgen over frequente urine. Na een lange periode van het gebruik van het dieet kunnen urolithiasis en een toename van urinezuur zich ontwikkelen.

Ketogeen dieet moet absoluut niet worden gebruikt voor mensen met nier -, lever-en pancreasziekten, evenals met een belasting van het metabolisme van ketonlichamen. Veel deskundigen geloven ook dat het keto-dieet het endocriene systeem van het lichaam negatief kan beïnvloeden.

Wat te eten in het ketogeen dieet?

In een ketogeen dieet, het equivalent van het houden van de juiste verhoudingen van vetten, koolhydraten en eiwitten is wat voedingsmiddelen die we consumeren. De hoeveelheid voedingsstoffen moet worden voldaan met hoogwaardige, hoogwaardige producten. Het zijn vetten die de belangrijkste bron van calorieën zijn, dus het is vooral de moeite waard om voor hun kwaliteit te zorgen.

De belangrijkste regel die we moeten volgen bij het kiezen van vetten die tijdens een dieet worden geconsumeerd, is dat ze voedingsmiddelen moeten zijn met een hoog vetgehalte, maar zo weinig mogelijk worden verwerkt. Laten we kiezen voor verzadigde vetten (boter, reuzel, kokosolie) en enkelvoudig onverzadigde vetten (noten, avocado, boter). Hoe zit het echter met meervoudig onverzadigde vetten? Als ze van dierlijke oorsprong zijn, bijvoorbeeld in vette vis-hoe moeten ze worden gegeten. Echter, als ze worden gevonden in verwerkte voedingsmiddelen zoals margarine, is het het beste om ze te vermijden. Dus, wat moet er op de lijst van vette ingrediënten?

Eiwit in een ketogeen dieet moet afkomstig zijn van vlees. De basisregel over dierlijke eiwitten die worden geconsumeerd op een ketogeen dieet is dat hoe meer eiwit vlees heeft, hoe minder we het moeten eten. Men moet niet vergeten dat het vlees van goede kwaliteit moet zijn, verkregen uit bewezen selecties. Hetzelfde principe geldt voor eieren-op deze manier vermijden we stoffen die ons lichaam belasten.

Wat betreft koolhydraten in het ketogene dieet, moeten ze voornamelijk afkomstig zijn van fruit en groenten. De basisregel in hun geval is dat hoe meer koolhydraten in groenten en fruit, hoe minder we moeten eten. We moeten groenten kiezen met zo weinig mogelijk suiker, bij voorkeur groen, die boven de grond groeien.

In tegenstelling tot het uiterlijk is de lijst met producten die op het ketogene dieet zijn toegestaan, zeer rijk en kunt u een verscheidenheid aan gerechten koken. Voedingsmiddelen toegestaan op het ketogene dieet omvatten:

Wat niet te eten op een ketogeen dieet?

Bij het bepalen van het menu in een ketogeen dieet is het noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met het voedsel dat kan worden gegeten, maar ook met het voedsel dat ten strengste verboden is. Deze omvatten:

Ketogeen dieet – effecten

De effecten van het ketogene dieet veroorzaken een merkbaar gewichtsverlies – De snelheid van gewichtsverlies hangt echter af van de individuele aanleg en het initiële gewicht.

Tegelijkertijd is het de moeite waard te weten dat in de eerste fase van het toepassen van het dieet veel bijwerkingen kunnen optreden, m.in . duizeligheid, lethargie of constipatie. Na een paar weken verdwijnen dergelijke symptomen zodra het lichaam overschakelt naar een nieuw dieet. Als de negatieve effecten van het dieet echter niet verdwijnen, moet u stoppen met het gebruik en zo snel mogelijk een arts raadplegen, die zeker bloed-en urinetests zal voorschrijven.

Als u van plan bent om een dieet te beginnen, kan gewicht een nuttig apparaat zijn. Sommige gewichten maken het niet alleen mogelijk om het gewicht te beheersen, maar ook om de lichaamssamenstelling te analyseren.

Bibliografie:

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/should-you-try-the-keto-diet
https://www.rush.edu/news/keto-diet-right-you
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499830/


ketogeen dieet, ketogene dieetpillen, ketogene dieet principes, defecten ketogeen dieet, ketogeen dieet beoordelingen, ketogene dieet recepten, ketogeen dieet wat te eten?, ketogeen dieet wat niet te eten?, afslanken op een keto-dieet, ketogene voedingssupplementen, ketogene producten, ketogene producten waar te koop, afslankpillen, snel afvallen, dieet voor snel gewichtsverlies, hoe snel gewicht te verliezen, ketogeen dieet voor beginners, ketogeen dieet voor atleten, ketogeen dieet voor vegetariërs, ketogeen dieet verboden producten, ketogene dieet effecten, bijwerkingen van ketogeen dieet, ketogeen dieet hoeveel kost het?, ketogeen dieet hoeveel kun je afvallen?, ketogeen dieet menu

ketogenní dieta ketogene diät ketogen diæt ketogeenne dieet dieta cetogénica ketogeeninen ruokavalio régime cétogène κετογονική δίαιτα ketogén diéta dieta chetogenica ketogeninė dieta ketogēna diēta ketogeen dieet ketogen diett dieta cetogênica dieta ketogenă ketogen diet ketogénna diéta