Den ketogene diæt bruges ikke kun til specifikke sundhedsmæssige problemer eller på grund af ønsket om at forbedre trivsel, men også på grund af dets effektivitet i vægttabsprocessen. Mange overvægtige mennesker foretrækker at opgive sukker og kæmpe for figuren af deres drømme. Vægttab i en ketogen diæt er forbundet med to problemer: at bringe kroppen i en tilstand af ketose og kaloriemangel. Overholder antagelser, kan du tabe sig fra 0,5-1 kg om ugen, det vil sige så meget som det er nyttigt for menneskekroppen

Ketogen kost og slankende

Formålet med den ketogene diæt er at bringe kroppen i en tilstand af ketose og bevare den. Dette gør det muligt for kroppen at få energi fra lagrede fedtstoffer, og ikke fra sukker (glukose). For at opnå denne tilstand er det nødvendigt at reducere de forbrugte kulhydrater, som skal være 5-10% af det daglige kaloriebehov. Den ketogene diæt er restriktiv-du kan bruge ordinerede fødevarer på den. Det er også forskelligt, fordi de tilladte produkter kan laves på hundredvis af måder. Keto giver effektivt og frem for alt sundt vægttab. For mennesker, der kæmper med at være overvægtige, har det en positiv effekt på problemer med diabetes, blodtryk eller for højt kolesteroltal. Det er beregnet både til personer med fedme og for dem, der ønsker at tage sig af deres helbred, hvilket minimerer risikoen for kroniske sygdomme. Takket være den ketogene diæt har tusinder af mennesker over hele verden tabt sig, og takket være, hvordan det har påvirket deres krop, bruger de det også efter at have afsluttet reduktionsfasen.

Principper for ketogen kost

En ketogen diæt er en måde at spise på, der involverer at øge mængden af fedt, mens man begrænser kulhydratindtagelsen. For at det skal være effektivt og ikke udgøre en fare for kroppen, bør det dog kun udføres under tilsyn af en læge og en ernæringsekspert.

Forudsætningerne for en ketogen diæt er hovedsageligt baseret på forbrug af tilstrækkelige mængder fedt, kulhydrater og proteiner. I standard daglige kost af de fleste af os udgør kulhydrater 50%, proteiner-15% og fedtstoffer-35%. alle retter spist.

I den ketogene diæt er disse proportioner diametralt forskellige. Den ketogene diæt indebærer at spise retter, hvor så meget som 80-90%. de udgør fedtstoffer, og resten, det vil sige 10-20 procent. kulhydrater og protein. For folk, der ikke er på en diæt, er kulhydrater den vigtigste energikilde. Der er få kulhydrater i kroppen af mennesker på en ketogen diæt, så energikilden er utilstrækkelig. Således begynder kroppen at lede efter alternative kilder, som er fedtstoffer.

Der er en såkaldt ketose, det vil sige processen med fedtnedbrydning. Som følge heraf er koncentrationen af ketonlegemer i blodet meget højere end koncentrationen af glucose. Med en tilstrækkelig lav mængde kulhydrater undertrykkes følelsen af sult. Det vokser, når der er for mange kulhydrater i den ketogene diæt. Derfor bør ernæringsplanen konsulteres med en specialist og indledes med passende forskning.

Fordele ved en ketogen kost

Den utvivlsomme fordel ved den ketogene diæt er, at vi i løbet af de første 2-3 måneder af brugen føler os lette, vi er fulde af energi, vores velvære forbedres. Hovedmålet med den ketogene diæt er vægttab – og faktisk gør restriktiv overholdelse af diætregler vægten meget dynamisk.

Da brugen af glukose som energikilde er begrænset, bruges den af nervesystemet. Således er der et fald i mængden af glykogen, det vil sige et flerlag bestående af individuelle glucosepartikler. At reducere mængden af glykogen fører også til et fald i mængden af vand, som glykogen bundet i musklerne. Som følge heraf falder vores kropsvægt.

Med god grund anbefales den ketogene diæt også til patienter med epilepsi, især børn, der kæmper med lægemiddelresistent epilepsi. En indikation for brugen af en ketogen diæt af sundhedsmæssige årsager er også:

Det vides ikke fuldt ud, hvorfor den ketogene diæt påvirker reduktionen af klager og hyppigheden af anfald. Eksperter har mistanke om, at dette kan skyldes, at ketonlegemer beskytter nerveceller mod angreb fra frie radikaler.

Blandt fordelene ved den ketogene diæt nævnes også ofte hjælp i kampen mod insulinresistens, regulerer insulinsekretion, begrænser trang til slik, giver en følelse af fylde i lang tid, reducerer hævelse og hjælper med at slippe af med fordøjelsessygdomme som oppustethed.

Ulemper ved en ketogen kost

Selvom den ketogene diæt er meget effektiv, når det kommer til vægttab, kan den ikke bruges af nogen på grund af dens potentielle bivirkninger. På trods af den første injektion af energi, forbedret velvære og en følelse af lethed efter ca. Efter 2-3 måneder går alt væk. Der er fordøjelsesproblemer, nedsat energi, træthed, koncentrationsproblemer, et konstant ønske om slik og en ubehagelig kropslugt.

En stor mængde fedt i kosten kan føre til dysregulering af tarmmotilitet og konstant smerte i underlivet. Ofte klager folk, der er på en ketogen diæt, om hyppig urin. Efter en lang periode med at bruge kosten kan urolithiasis og en stigning i urinsyre udvikle sig.

Den ketogene diæt bør absolut ikke anvendes til personer med nyre -, lever-og bugspytkirtelsygdomme samt med en belastning på ketonlegemernes metabolisme. Mange eksperter mener også, at keto-dietten kan påvirke kroppens endokrine system negativt.

Hvad skal man spise i en ketogen kost?

I en ketogen diæt svarer det til at holde de rigtige andele af fedt, kulhydrater og proteiner, hvilke fødevarer vi spiser. Mængden af næringsstoffer skal være tilfreds med højkvalitetsprodukter af høj kvalitet. Det er fedt, der er den vigtigste kilde til kalorier, så det er især værd at tage sig af deres kvalitet.

Hovedreglen, som vi skal følge, når vi vælger fedt, der indtages under en diæt, er, at de skal være fødevarer med et højt fedtindhold, men forarbejdes så lidt som muligt. Lad os vælge mættede fedtstoffer (smør, svinefedt, kokosolie) og enumættede fedtstoffer (nødder, avocado, smør). Men hvad med flerumættede fedtstoffer? Hvis de er af animalsk oprindelse, for eksempel i olieholdig fisk-hvordan skal de spises. Men hvis de findes i forarbejdede fødevarer som margarine, er det bedst at undgå dem. Så hvad skal der være på listen over fede ingredienser?

Protein i en ketogen diæt skal komme fra kød. Den grundlæggende regel om animalsk protein, der indtages på en ketogen diæt, er, at jo mere proteinkød har, jo mindre skal vi spise det. Det skal huskes, at det skal være kød af god kvalitet opnået fra dokumenterede valg. Det samme princip gælder for æg – på denne måde undgår vi stoffer, der belaster vores krop.

Hvad angår kulhydrater i den ketogene diæt, skal de hovedsageligt komme fra frugt og grøntsager. Den grundlæggende regel i deres tilfælde er, at jo flere kulhydrater i grøntsager og frugter, jo mindre af dem skal vi spise. Vi bør vælge grøntsager med så lidt sukker som muligt, helst grøn, der vokser over jorden.

I modsætning til udseende er listen over produkter, der er tilladt på den ketogene diæt, meget rig og giver dig mulighed for at tilberede en række retter. Fødevarer tilladt på den ketogene diæt inkluderer:

Hvad spiser ikke på en ketogen kost?

Ved bestemmelse af menuen i en ketogen diæt er det nødvendigt at tage ikke kun hensyn til de fødevarer, der kan spises, men også dem, der er strengt forbudt. Disse omfatter:

Ketogene kost – Effekter

Virkningerne af den ketogene diæt forårsager et mærkbart vægttab-dog afhænger vægttabet af individuel disposition og indledende vægt.

Samtidig er det værd at vide, at der i den første fase af anvendelsen af kosten kan forekomme mange bivirkninger, m.in . svimmelhed, sløvhed eller forstoppelse. Efter et par uger forsvinder sådanne symptomer, så snart kroppen skifter til en ny diæt. Men hvis de negative virkninger af kosten ikke går væk, bør du stoppe med at bruge den og konsultere en læge så hurtigt som muligt, hvem vil helt sikkert ordinere blod-og urintest.

Hvis du planlægger at starte en kost, kan Vægt være en nyttig enhed. Nogle vægte tillader ikke kun at kontrollere vægten, men også at analysere kroppens sammensætning.

Bibliografi:

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/should-you-try-the-keto-diet
https://www.rush.edu/news/keto-diet-right-you
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK499830/


sådan taber du hurtigt, ketogene produkter hvor de skal købes, ketogen kost hvor meget du kan tabe sig, ketogene kost kosttilskud, ketogene kost forbudte produkter, ketogen kost for vegetarer, kostketogene bivirkninger, slanking pills, ketogene menu kost, ketogene produkter, ketogen kost for atleter, ketogen kost ulemper, ketogene diæteffekter, ketogen kost hvor meget det koster, slankende på keto kost, ketogene diæt hvad skal man spise, ketogenic diet, ketogen kost for begyndere, ketogene diæt hvad skal man ikke spise, ketogen kost regler, ketogene kost tabletter, ketogene kost opskrifter, ketogene diæt anmeldelser, hurtig slankende, kost til hurtig slanking

ketogenní dieta ketogene diät ketogen diæt ketogeenne dieet dieta cetogénica ketogeeninen ruokavalio régime cétogène κετογονική δίαιτα ketogén diéta dieta chetogenica ketogeninė dieta ketogēna diēta ketogeen dieet ketogen diett dieta cetogênica dieta ketogenă ketogen diet ketogénna diéta